Forside

Planeterne Solen, Månen

Universet

Opbygning
-Guide
-Solsystemet
-Solsystemets dannelse
-Sorte huller

Stjerner
Planeter
Andet
Rekorder

Astro-Quiz

Ordforklaring

Læg en besked i gæstebogen

Her kan du få en guidetur gennem solsystemet. Oplysningerne her, kan du også finde andre steder på siden, men måske giver det en bedre ide om hvordan solsystemet ser ud, uden at gå for meget i detaljer. Vi starter med midten af solsystemet, og går så ud efter. Men først lidt om hvor solsystemet egentlig befinder sig.Mælkevejen - Vores galakse
Vores sol er bare en ud af milliarder af stjerner, som kredser i vores galakse, Mælkevejen. Stjernerne er også sole præcis som vores egen, hvor nogle er store og nogle er små. Det er stjernen/Solen og alt hvad der kredser om den, der kaldes et solsystem. Der er formentlig rigtig mange stjerner i Mælkevejen der har sit helt eget solsystem, præcis som vores sol. Mælkevejen har en diameter på 100.000 lysår. Vores solsystem ligger 26.000 lysår fra dens centrum. Mælkevejens centrum er et sort hul, som altså alle stjernerne og deres tilhørende solsystemer roterer om. Mælkevejen kaldes en spiralgalakse fordi dens rotation om sit centrum har givet den "spiralarme". Vi ligger i en spiralarm der hedder Orionarmen.   
  Mælkevejen er så stor at ingen ved præcis hvordan den ser ud. Men den ligner formentlig andre kendte spiralgalakser, mere eller mindre.